GESCHIL-ONDERSTEUNING

Garantierecht
Als nieuwbouwkoper rekent u op een kwalitatief goed huis zonder gebreken. Maar bouwen is mensenwerk en waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Met onze garantie-assist service heeft u in ieder geval het voordeel van kennis. Die kennis is macht en u zult in de meeste gevallen uw garantierecht wel krijgen. Helaas is die kennismacht niet onbeperkt en soms loopt u tegen een figuurlijke muur op als u een verzoek tot herstel onder garantie doet. Uw garantierecht hebben en uw garantierecht krijgen is niet altijd hetzelfde. Wanneer de bouwonderneming weigert om de garantieverplichtingen na te komen, dan zit er niets anders op dan de zaak aanhangig te maken.

Procederen
U heeft de mogelijkheid om naar de rechter te stappen, maar de meest voorkomende weg is de geschillencommissie of de raad van arbitrage. Welke van de twee voor u geldt is afhankelijk van uw waarborgcertificaat. De geschillencommissie werkt in het verlengde van het SWK. Woningborg is aangesloten bij de raad van arbitrage. Qua kosten maakt het voor u niet uit.

Onbekend maakt onbemind
De stap naar de geschillencommissie of raad van arbitrage lijkt een grote en moeilijke stap. Door die ‘drempelvrees’ wordt zo’n stap vaak niet gedaan. Dat is begrijpelijk want er zijn allerlei professionele partijen bij betrokken en zonder ondersteuning of rechtsbijstandsverzekering staat u daar toch relatief alleen. Dat lijkt oneerlijk en wat ons betreft is dat ook. Daarom kunt u op die ondersteuning rekenen vanuit ProGarant.

Onze service
Als u ingeschreven bent bij ProGarant ontvangt u onze geschil-ondersteuning zonder verdere kosten. U kunt rekenen op proactieve professionele begeleiding tijdens de procedure, zodat u minstens zo professioneel voor de dag komt als de bouwonderneming. Dat is proactieve service. Dat is ProGarant.

ProGarant is er voor U. Wordt nu gratis lid en mis nooit meer een garantietermijn. Dit bespaart u gegarandeerd geld op uw onderhoudskosten en reparatiekosten in – en om uw woning!

© Copyright - Progarant | website by: IMAGING CC