Welke garantieregeling is voor mij van toepassing?

Van uw bouwer heeft u een garantiecertificaat gehad. Daarop staat welke garantieregeling (jaar) van toepassing is. Ook wordt het meestal in het koopcontract benoemd.

Ik kan voor garantie toch naar het garantie-instituut waarvan in het garantiecertificaat heb ontvangen.

Dat klopt en dat is een recht waar u ook zeker gebruik van moet maken. Maar uw garantieinstituut werkt reactief. Zij zullen nooit zomaar contact met u opnemen om u te attenderen op uw garanties.

Het garantie-instituut wat op mijn garantiecertificaat staat is toch ook onafhankelijk.

Nee, dat zijn ze niet. De garantie-instituten zijn opgezet door de bouw en wordt ook betaald door de bouwondernemers die er bij aangesloten zijn. Er zijn dus verschillende belangen.

Is er dan niemand onafhankelijk

De geschillencommissie, de raad van arbitrage en de rechter zijn onafhankelijk. Maar die kosten zijn vaak hoog en ook die werken alleen reactief! ProGarant is de enige die erProactief voor u is.

Wat doet ProGarant met mijn gegevens

Wij gebruiken deze gegevens om u te informeren over u garanties. Onder geen beding worden de gegevens gebruikt voor iets anders of worden deze verstrekt aan derden. Na het aflopen van het abonnement worden de gegevens gewist. (zie ook privacy beleid)

Hoe bespaart ProGarant mij dan geld

Wij zijn er van overtuigd én weten uit ervaring dat er altijd gebreken zijn die onder garantie opgelost behoren te worden. Zaken die onterecht door de bouwondernemers worden afgewezen of zaken die simpelweg niet gemeld worden omdat u er geen weet of aandacht voor heeft. Die gebreken zult u dus vroeg of laat in eigen beheer op moeten lossen. Dat kost u dan tijd en geld.

Mijn woning is nog niet opgeleverd. Kan ik al lid worden

Ja, dat kan. U wordt vanaf oplevering door ons geïnformeerd en u betaald daarvoor uiteraard niets. Vul de verwachte opleverdatum in bij de opleverdatum. Wij zullen u te zijner tijd vragen om de definitieve opleverdatum.

Mijn woning al langer opgeleverd. Kan ik nog mee doen. Heeft dat voor mij dan nog zin?

Ja, zolang uw woning minder dan 6 jaar en 3 maanden oud is, dan heeft het absoluut zin. Er zijn nog vele belangrijke (garantie)onderdelen die de aandacht verdienen.

Ik ga verhuizen en nu?

U nieuwbouwgaranties zijn woning gerelateerd. Dat houdt in dat de nieuwe eigenaar recht heeft op de nog lopende garanties. Natuurlijk kan de nieuwe eigenaar ook gebruik maken van onze diensten. Een mailtje met de benodigde gegevens aan ProGarant is voldoende.

Ik weet niet goed waar ik op moet letten. Kan ProGarant mijn huis inspecteren.

Ja, wij kunnen een bouwkundige inspectie uitvoeren op de garantieonderdelen voor een zeer scherp tarief. Deze service bieden wij al onze leden. [link naar servicevoorwaarden]

ProGarant is er voor U. Voor slechts een tientje per jaar bent u altijd up to date, mist u nooit meer een garantietermijn en bespaart u gegarandeerd geld op uw onderhoudskosten en reparatiekosten in – en om uw woning.

© Copyright - Progarant | website by: IMAGING CC